Skip links
google rangsorolás

Google rangsorolás követése 3 módszerrel

Megosztás

Még mindig manuálisan ellenőrzöd a Google rangsorolását a kulcsszavaidnak?

Képzeld el, hogy nap mint nap manuálisan keresgéled a weboldalad kulcsszavait a Google-ben, csak hogy megtudd, hol állsz a rangsorban. Ez időigényes és gyakran frusztráló folyamat, ami nem mindig ad pontos képet a weboldalad valódi helyzetéről. Itt jönnek képbe azok a módszerek a Google rangsorolás követésére, amely konkrét, hatékony megoldásokat kínál a problémára. A cikkünkben bemutatott módszerek segítségével könnyedén követheted a rangsorolásodat, megtudhatod, hogy melyik SEO taktika működik a legjobban, és időt takaríthatsz meg a manuális ellenőrzés helyett. A Google Search Console-tól kezdve, a kulcsszó pozíciókövető eszközökig, ezek az eszközök és stratégiák nem csak a rangsorolásod követését teszik egyszerűbbé, de segítenek a SEO teljesítményed javításában.

A Google rangsorolás a legfőbb mércéje annak, hogy egy weboldal mennyire látható a potenciális látogatók számára. Egy jól rangsorolt oldal növelheti a forgalmat, javíthatja a márkaismertséget, és elősegítheti az új ügyfelek szerzését. Ebben a cikkben három különböző eszközt mutatunk be, amelyek segítségével nyomon követheted a kulcsszavaid rangsorolását – kezdve az ingyenes lehetőségektől, mint a Google Search Console, egészen a fizetett, professzionális megoldásokig, mint a SEMRush és az Ahrefs. 

google rangsorolás

Google Search Console: Első lépés a Google rangsorolás követésében

A Google Search Console (GSC) egy ingyenes és rendkívül hatékony eszköz, amelyet a Google kínál a webmestereknek, SEO szakembereknek, és tulajdonképpen bárkinek, aki szeretné nyomon követni és javítani weboldalának online jelenlétét a Google keresőben. A GSC segítségével mélyreható betekintést nyerhetsz a weboldalad teljesítményébe, és értékes adatokhoz juthatsz, amelyek segítenek a rangsorolásod javításában.

Miért Fontos a Google Search Console?

A Google Search Console adatai nélkülözhetetlenek a weboldalad egészségének megértéséhez. Információkat szolgáltat arról, hogy milyen kulcsszavakra rangsorol a weboldalad, melyik oldalak hozzák a legtöbb forgalmat, és hogyan jelenik meg a weboldalad a keresési eredményekben. Ezenfelül, a GSC felhívja a figyelmedet a weboldaladon található technikai problémákra, mint például a hibás linkek vagy a mobilbarát problémák, amelyek negatívan befolyásolhatják a Google rangsorolásodat.

A Google Search Console főbb funkciói

 1. Teljesítmény jelentések: Megmutatják, hogy mely kulcsszavak és oldalak hozzák a legtöbb látogatót, valamint hogy milyen pozícióban jelenik meg az oldalad a keresési eredményekben.

 2. Indexelési jelentések: Információt nyújtanak arról, hogy a Google mely oldalaidat indexelte, és ha vannak kizárt oldalak, megmutatják azok okait.

 3. Hibajelentések: Feltárja a weboldaladon található technikai problémákat, amelyek akadályozhatják a jó rangsorolást.

Hogyan kezdj hozzá?

A Google Search Console használatának elkezdése egyszerű. Először is, regisztrálnod kell a Google Search Console-ban, majd hozzá kell adnod és megerősítened a weboldalad tulajdonjogát. Ezután a GSC automatikusan elkezdi gyűjteni az adatokat, amelyek segítségével elemezheted weboldalad teljesítményét.

Az adatok értelmezése és használata

Amint a GSC elkezd adatokat gyűjteni, kiemelt figyelmet kell fordítanod a teljesítmény jelentésekre és az indexelési problémákra. Ezek az információk segítenek abban, hogy jobban megértsd, milyen típusú tartalmak vonzzák a látogatókat, és milyen technikai kérdések igényelnek javítást a jobb rangsorolás érdekében.

google search console

Összefoglalva, a Google Search Console egy kiváló kiindulópont a Google rangsorolásod követésére és javítására. Ez az eszköz lehetővé teszi, hogy jobban megértsd, hogyan látja a Google a weboldaladat, és milyen lépéseket tehetünk a rangsorolás javítása érdekében.

SEMRush: Részletes Google rangsorolás elemzés és versenytársak nyomon követése

A Semrush egy sokoldalú eszköz, amelyet a digitális marketing szakemberek széles körben használnak a Google rangsorolásuk és online jelenlétük elemzésére. Ez az eszköz különösen hasznos abban, hogy részletes betekintést nyújt a weboldalad rangsorolásába, valamint lehetőséget biztosít a versenytársak tevékenységeinek nyomon követésére. Lássuk, hogy a Semrush hogyan segíthet a rangsorolásod javításában.

Miért hasznos a SEMRush?

A Semrush kiterjedt adatbázisa és sokrétű funkciói révén lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy mélyrehatóan elemezzék weboldaluk SEO teljesítményét. A kulcsszó kutatástól kezdve a versenytársak backlink profiljának elemzéséig, a Semrush számos lehetőséget kínál a weboldalad rangsorolásának optimalizálására.

Kulcsfontosságú funkciók

 1. Kulcsszó kutatás és elemzés: A Semrush segítségével megtalálhatod a legjobb kulcsszavakat weboldalad számára, megismerheted a kulcsszó versenyképességét és a keresési volumenét.

 2. Versenytárs elemzés: A Semrush lehetővé teszi, hogy betekintést nyerj a versenytársaid SEO stratégiájába, kulcsszavainak rangsorolásába és linképítési technikáiba.

 3. Backlink audit: Az eszköz segít felmérni és elemzni a bejövő linkeket (backlinks), amelyek létfontosságúak a Google rangsorolás szempontjából.

 4. Oldal audit: A Semrush audit funkciója felfedi a technikai SEO problémákat és javaslatokat tesz a weboldalad optimalizálására.

Hogyan kezdj hozzá?

A Semrush használatának megkezdéséhez először is regisztrálj az oldalon, majd kezdd el a weboldalad elemzését. A platform intuitív felülete segíti a felhasználókat az adatok könnyű megértésében és azonnali alkalmazásában.

A rangsorolás javításának javítása

A Semrush segítségével nem csak a jelenlegi helyzetedet értékelheted ki, hanem célzott stratégiákat is kidolgozhatsz a rangsorolásod javítására. A kulcsszó optimalizálástól kezdve a backlink profil javításáig, a Semrush minden szükséges eszközt biztosít a digitális marketing sikeréhez.

semrush google rangsorolás

A Semrush az egyik legátfogóbb eszköz a piacon a Google rangsorolás elemzésére és a versenytársak tevékenységének figyelemmel kísérésére. Használatával jelentős előnyre tehetsz szert a digitális térben.

Ahrefs: Kulcsszókutatás és audit a Google rangsorolás optimalizálásához

Az Ahrefs egy további nagyon hasznos eszköz a keresőoptimalizálásban, amely különösen értékes a kulcsszókutatás és a SEO audit területén. Ez az eszköz segít a weboldalak tulajdonosainak és SEO szakembereknek mélyreható betekintést nyerni a Google rangsorolásukba, és pontos útmutatást nyújt a rangsorolás javításához.

Miért hasznos az Ahrefs?

Az Ahrefs komplex adatelemzést és részletes jelentéseket kínál, amelyek segítenek a weboldalad SEO teljesítményének optimalizálásában. A kulcsszókutatástól a versenytársak elemzéséig, az Ahrefs számos funkcióval rendelkezik, amelyek támogatják a weboldalad rangsorolásának javítását.

Kulcsfontosságú funkciók

 1. Kulcsszó Kutatás: Az Ahrefs lehetővé teszi, hogy megtaláld azokat a kulcsszavakat, amelyek a legnagyobb forgalmat generálhatják a weboldalad számára.

 2. SEO Audit: Az eszköz segít azonosítani és javítani a weboldaladon található technikai SEO problémákat, amelyek akadályozhatják a rangsorolásodat.

 3. Versenytársak Elemzése: Az Ahrefs segítségével nyomon követheted a versenytársaid SEO tevékenységét, beleértve a kulcsszavakat és a backlink profilokat.

 4. Backlink Elemzés: Az Ahrefs részletes információkat nyújt a bejövő linkekről, amelyek fontosak a Google rangsorolás szempontjából.

Hogyan Kezdj Hozzá?

Az Ahrefs használatának megkezdéséhez először is regisztrálj az Ahrefs szolgáltatására, majd kezdd el weboldalad elemzését. Számos összetett funkciót kínál, de felhasználóbarát felülete segít a kezdőknek is könnyedén hozzáférni az adatokhoz.

A rangsorolás optimalizálása

Az Ahrefs segítségével ki tudod elemezni weboldalad jelenlegi helyzetét, és meghatározhatod a szükséges lépéseket a rangsorolás javításához. Legyen szó kulcsszó optimalizálásról, backlink profil javításról vagy technikai SEO hibák javításáról, az Ahrefs minden szükséges eszközt és információt biztosít.

ahrefs google rangsorolás

Az Ahrefs kiváló választás mindenki számára, aki mélyebb betekintést szeretne nyerni weboldalának Google rangsorolásába, és javítani szeretné az online láthatóságát.

Miért fontos a kulcsszavak rangsorolásának követése?

A kulcsszavak rangsorolásának folyamatos nyomon követése és elemzése elengedhetetlen a sikerhez. Az ebben a cikkben bemutatott eszközök, mint a Google Search Console, a SEMRush és az Ahrefs, kiemelkedő lehetőségeket kínálnak a weboldalak tulajdonosai és a SEO szakemberek számára, hogy javítsák weboldalaik láthatóságát a Google keresőben.

Az ingyenes és fizetett eszközök használatával részletes betekintést kaphat a rangsorolásba és a SEO teljesítménybe, amely segít a weboldalak tulajdonosainak megérteni, hogy milyen tényezők befolyásolják weboldaluk rangsorolását, és milyen változtatásokkal javíthatják azt. Az Ahrefs, a SEMRush, és a Google Search Console mind hatékony eszközök, amelyek segítenek a kulcsszavak, a versenytársak tevékenységeinek és a backlink profilok elemzésében.

A Google rangsorolásának követése nem csupán a jelenlegi helyzetről ad tájékoztatást, hanem lehetőséget is biztosít arra, hogy proaktív lépéseket tegyünk a jövőbeli SEO stratégiáink fejlesztésére. Az itt bemutatott eszközök segítségével képesek vagyunk folyamatosan finomhangolni weboldalaink SEO teljesítményét, és ezzel javítani online jelenlétünket.

Összefoglalás

A Google rangsorolás hatékony követése és elemzése elengedhetetlen egy weboldal sikeréhez. Az ehhez szükséges eszközök és stratégiák alkalmazásával növelhetjük weboldalaink látogatottságát, javíthatjuk elhelyezkedésünket, és elősegíthetjük üzleti céljaink elérését.

Ha egy SEO szakértőre van szükséged, keress bátran!